zomeroefening

Afgelopen maandag was de tweede bijeenkomst van het jongerentraject dat ik samen met Gebi geef bij de Hall of Fame. Het thema was het verbeelden van je droom en ik legde uit dat ik de natuur steeds meer als spiegel zie voor menselijke groei. Hoe weet nu zo’n klein zaadje dat die zo’n enorme plant moet worden (noem maar op; courgette, tomaat, sperzieboon, pompoen, tuinboon, peul etc. etc. etc.) met ook nog de enorme hoeveelheid vruchten die hij voortbrengt? Met daarin weer heel veel zaadjes voor de volgende potentiële plant met groei en vruchten. Adembenemend. En dat als voorbeeld voor hoe wij als mens ook zouden kunnen groeien. Wat zitten wij dan soms ver onder onze maat!

Ik vond die ochtend bij de huisarts een mooie tekst over onze (groei)potentie in het blad Flow.
Meneer G. woonde in een klein, stil dorpje midden in de woestijn. Op een dag besloot hij iets aan de stilte te doen en hij plantte een zaadje. De dorpsbewoners zeiden: “Een zaadje, dat groeit hier in de woestijn toch niet? En een zaadje maakt toch ook geen geluid?” Maar meneer G. was vastbesloten en zorgde goed voor het zaadje. Uit het zaadje kwam een prachtige bloem. De bloem trok de bijzonderste vogels aan en deze vogels zorgden voor het mooiste concert dat de bewoners ooit gehoord hadden.

Vaak zijn wij als mens de richting kwijt, de richting van onze groei. Het verbeelden van je droom kan helpen om weer in contact te komen met je eigen groeirichting. Hoe doe je dat? Dat zou je als oefening kunnen meenemen in deze zomerperiode om daarna met een herboren blik ten aanzien van je eigen richting verder te gaan.Koop een leeg boek, bv. een dummie bij de Slegte, zo’n grote of een schetsboek met grote vellen. In dat boek ga je nu op jouw eigen manier het meest ideale beeld van jouw leven uitbeelden of beschrijven. Hoe zou jouw leven eruit zien als je het helemaal mag wensen, zonder belemmering. Hoe ziet het eruit, hoe voel je je dan? Jouw volmaakte plaatje. Je kunt schrijven, je kunt tekenen, schilderen, plaatjes uitknippen uit tijdschriften. Wat je maar leuk vindt.

Als je dit nu moeilijk vindt, zou je ook nog een variatie hierop kunnen proberen. Maak een beeld van jouw meest ideale dag! Die ben ik zelf nu aan het uitvoeren. Ik ben begonnen met een verhaal, waarvan hieronder mijn eerste momenten van de dag. Mijn meest ideale dag speelt zich af in de natuur. Ik ben op een plek waar de zon opkomt en ik voel de warmte van de eerste zonnestralen op de huid van mijn gezicht. Ik voel me vitaal, fris, alsof ik met deze dag opnieuw geboren word. Ik ben aanwezig, mijn hoofd is leeg en wordt volledig gevuld met dit eerste moment van de dag. Mijn zintuigen zijn allemaal wakker. Ik ruik het begin van deze dag, heerlijk! In deze ochtend zit heel veel energie, de energie van de ochtend. Ik voel het verlangen om te zwemmen en er is een groot meer met helder, fris water. Ik duik het water in en als ik boven kom voel ik de warmte van de zon op mijn huid. Na het zwemmen laat ik me drogen in de zon en voel ik dat ik honger heb. Ik kijk om me heen naar vruchten om me heen en vind bramen, frambozen, bessen, alles wat het bos aan eten voortbrengt. Ik eet net zolang tot ik verzadigd ben. Verder op deze dag rijd ik paard, kom ik op een strand terecht, waar ik (natuurlijk) eerst de zee in duik, maar daarna wordt opgepikt door een luchtballon die me langs de mooiste plekjes van de planeet brengt. Als ik dan weer terugkeer op het strand ontmoet ik mijn ideale, vrouwelijke partner en dans ik met haar een samensmeltende dans zonder mezelf te verliezen. Tot slot is er op die dag een feest met alle mensen die mij een warm hart toedragen.Wow.Laat je verrassen door je eigen beelden over je meest ideale plaatje van je leven of je meest ideale dag. Als je wilt, kun je dit of een deel daarvan ook nog toevoegen aan dit artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Views: 795
Gastenboek

Wilt u reageren? Onderaan iedere blog heeft u hiertoe de mogelijkheid.
Daarnaast kunt u een email sturen naar: tomribbens@mac.com