Zes fases

In 6 fases wordt de groei van de individuele mens beschreven. Dit aan de hand van 6 tekeningen die ik maakte toen ik begin 20 jaar oud was. Ik zie het zo dat iedere fase een bodem vormt voor de volgende fase, terwijl het bewustzijn steeds verder indaalt. De 6 fases zijn als de reis van de rups die een vlinder wordt als beeld voor de individuele mens die ieder als potentie in zich heeft en wordt geboren.

kaarten-1

Fase 1: afgescheiden
Dat is de illusie waar ik in geloof. De realiteit is dat ik afgescheiden ben van de ander, het andere, de wereld. Ik leef in mijn illusie die ik geschapen heb om de pijn, de afgescheidenheid, de leegte hoe je het ook wilt noemen, niet te voelen.

Lees meer…

 

kaarten-2


Fase 2: de crisis

De benauwdheid, de gevangenschap. Het voelen van mijn eigen, psychische grenzen. Door het oog van de naald. Met de rug tegen de muur. De crisismomenten. Ik schut op mijn grondvesten. Door iets, door verlies van buitenaf.

Lees meer…

kaarten-3Fase 3: geraakt in het hart
Door dat scheurtje kan het licht naar binnen schijnen. Leonard Cohen zong het al: there’s a crack in everyone, that’s how the light gets in. Want daarbinnen, binnen in jouw illusie zit hetzelfde als het licht wat naar binnen schijnt.

Lees meer…

kaarten-6Fase 4: in beweging
Dan wordt er iets opgebouwd, de basis van jou als persoon gaat langzaam verschuiven. Je maakt iets aan wat vanbinnen groeit als een plantje, dat telkens weer water nodig heeft. Water. aarde en licht. En jij zorgt daarvoor.

Lees meer…

kaarten-4Fase 5: overgave
Als het oude nog roept. Als de groef van het oude nog zo’n aantrekking heeft. Komt daar het punt dat je niet meer terug kunt en het nieuwe de basis wordt. Binnen is buiten en buiten is binnen. Maar de chaos, het niet meer weten, wie ben ik? Word ik gek?

Lees meer…

kaarten-5Fase 6: ik ben, ik schep
Geen oordelen meer, het punt leeft in mij waar geen dualiteit is. Ik neem waar, alles is goed, ik kleef niet meer aan. Het komt en het gaat weer. Ik leef, ik ervaar met volle teugen. Zo binnen zo buiten.

Lees meer…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Views: 2.802
Gastenboek

Wilt u reageren? Onderaan iedere blog heeft u hiertoe de mogelijkheid.
Daarnaast kunt u een email sturen naar: tomribbens@mac.com