nieuwe relatie

Sinds een paar weken volg ik een training bij de Innerlijke lijn, waar ik eerder de ABC-training volgde. Dat was in 2009.

Deze nieuwe training heeft Het Grootste Taboe en in feite is het een verdieping van de relatie die ik als mens aan kan gaan met het Hoger Bewustzijn. (HBZ). Tijdens de vijf zondagen die de training duurt, oefenen we de verschillende manieren en vormen van het contact maken met het HBZ. Je zou het HBZ ook God kunnen noemen of essentie. Of leermeester, innerlijke geliefde of een naam die jij alleen kent. Tijdens de oefeningen ervaar ik af en toe het contact en dat maakt behoorlijk indruk moet ik zeggen. Dat begint al bij het besef dat er van mij wordt gehouden, dat ik word liefgehad met een perfecte, volmaakte liefde. Precies op de manier zoals ik dat nodig heb. Het is geen abstracte vorm, dat Hoger Bewustzijn, nee, het is juist heel persoonlijk en intiem. Alsof je dus echt een nieuw relatie hebt, die je moet onderhouden. Het is een verkenning, een ontdekking. En in die ontdekking van dat Hoger Bewustzijn, leer ik ook mezelf kennen.

Vandaag kwam ik er achter dat ik onbewust toch een beeld heb van hoe ik dan moet zijn wil er van mij gehouden worden. Dat ik me in dat beeld toch aanpas, terwijl er juist van mij wordt gehouden precies zoals ik ben, met mijn gedoe, mijn hoekigheid, mijn weerstand, mijn angst, mijn wantrouwen. Ik hoef daarin niet de veranderen! Eigenlijk is innerlijk werk dus het onderhouden van mijn relatie met het Hoger Bewustzijn, een relatie met een innerlijke partner. Die wil je ook leren kennen, ik was vandaag bijvoorbeeld heel erg nieuwsgierig; wie ben je eigenlijk? Toch kost het voor mij wel tijd voordat ik genoeg vertrouwen heb om me over te geven aan deze innerlijke partner, deze innerlijke geliefde. Die ieder in zich heeft. Tijdens de training ben ik daar dan heel de zondag mee bezig, maar door de week merk ik hoe zeer ik bezet ben door van alles en nog wat. Vanuit de wereld om me heen. Ik doe dat zelf en laat me bezetten. Dat is een lastig punt, want als ik contact heb met het HBZ ervaar ik heelheid, eenheid, energie, vitaliteit. Maar dat contact houd ik niet vast in het dagelijks leven. Ik kom dan in de wereld van de afgescheidenheid en die afgescheidenheid veroorzaakt een vacuum, dat wordt gevuld met van alles dat me bezet. Dat is zo verleidelijk. En daar komt nog bij dat ik nog zoveel wil, ik ben nog zo enthousiast ambitieus! Door dat bezet-zijn en die ambitie, luister ik helemaal niet meer naar het contact met mijn Hoger Bewustzijn. Ik mag er vanuit gaan dat mijn HBZ dit weet en mij daarin meeneemt, in precies wie ik ben. Ik zoek en verlang naar die liefde van het HBZ en het HBZ zoekt en verlangt naar het contact met mij. Het is een verkenning, een ontdekking. Het gaat over heel worden, het steeds meer groeien naar wie ik helemaal ben. Vanuit het ontvangen van de liefde voor mezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Views: 710
Gastenboek

Wilt u reageren? Onderaan iedere blog heeft u hiertoe de mogelijkheid.
Daarnaast kunt u een email sturen naar: tomribbens@mac.com