kurk

Een aparte ervaring deze avond. Rust. Stilte. Vrede. Ik ben mezelf genoeg. Dit in tegenstelling tot de rest van de afgelopen week, waarin ik de zuigkracht van de buitenwereld voelde. Het lijkt alsof de ervaring van de liefde voor mezelf een kurk is, die de lek in mijn (oude) persoonlijkheid dicht. Die lek is de zuigkracht naar buiten en het bijna voortdurend naar buiten gericht zijn. Alsof daar, in de buitenwereld,  mijn tekort gedicht moet worden.  Valt er nog iemand te redden? Wie geeft me bevestiging? Alsof ik zonder dat niet kan bestaan. Alsof ik mijn bestaansrecht moet halen buiten mezelf. Zo anders gedraagt mijn persoonlijkheid zich als hij verbonden is met die liefde of als hij ervan afgescheiden is.

Het maakt me nieuwsgierig over hoe dit verder zal gaan, dit proces van het toelaten van de liefde die er voor me is. Wat het effect zal zijn van die grote en intense liefde voor mezelf op mijn systeem, dat zo vaak gericht is om die liefde buiten mezelf te halen. Waar het natuurlijk niet te vinden is, zoals ik dat telkens opnieuw ervaar.Daar word ik dan weer boos of gekwetst door, want die emotie komt in me op als iemand mij die liefde niet geeft of gegeven heeft. Het geeft heel veel rust als ik besef dat die liefde alleen maar in mezelf te vinden is, in het me openen en me overgeven aan de liefde die er voor me is.

Deze week was er een ontmoeting met een aantal vrouwelijke collega coaches, het was echt een liefdesontmoeting. Dit mailde een van hen na deze bijeenkomst; Ik vond het echt weer heel bijzonder gisteren, dank jullie wel. Vanmorgen werd ik heel vroeg wakker en in plaats van over mijn problemen te piekeren heb ik heerlijk liggen genieten van de wetenschap dat er zoveel liefde voor mij is. Door jullie heb ik me dat gisteren weer herinnerd, kon ik het weer voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Views: 754
Gastenboek

Wilt u reageren? Onderaan iedere blog heeft u hiertoe de mogelijkheid.
Daarnaast kunt u een email sturen naar: tomribbens@mac.com