ik word geliefd

Het is een aantal weken voor mijn verjaardag en eigenlijk ieder jaar heb ik dan een ‘vriendschapsdip’. Ik moet denken aan ‘al die contacten’ die mis zijn gelopen en ik voel me daarover nog steeds gekwetst, boos, verdrietig. En ik ga daarover klagen bij Gebi, mijn vrouw. Die avond als de kinderen naar bed zijn en we samen aan de keukentafel thee drinken komt ze hierop terug. Ten eerste wijst ze me op de vele contacten die er wel zijn en die mij wel een warm hart toe dragen. Ja, inderdaad die zijn er zeker en ik word me bewust van mijn manier van kijken, naar het half lege glas in plaats van het half volle glas. Dan stelt ze de beste vraag; wat is je verlangen? Het wordt even stil van binnen en ik voel de kern van mijn pijn en van het verlangen wat daaronder zit.

De kern van mijn pijn is dat ik me niet geliefd voel en mijn verlangen dus om geliefd te worden. Als ik dat gevoel toelaat, snap ik dat ik dat verlangen van me geliefd voelen heb geprojecteerd op het begrip en beeld ‘vriendschap’. En dat beeld wordt verstoord door die contacten waarin het mis ging. Nu voel ik dat ik dat verlangen en dat beeld los kan koppelen en vanuit de liefde die er voor mij is dat geliefd voelen kan toelaten in mezelf. Ik heb dat zinnetje opgeschreven op een mooi kaartje en bij mijn meditatieplekje gelegd; ik word geliefd. Bijzonder dat ik dat nu kan toelaten en voelen, helemaal onafhankelijk van de buitenwereld. Het gevoel dat ik geliefd word, vervult me. Het is voor mij een nieuwe ervaring, omdat ik er veel moeite mee heb om mezelf het waard te vinden om liefgehad te worden. Zo hangen liefde en eigenwaarde nauw met elkaar samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Views: 756
Gastenboek

Wilt u reageren? Onderaan iedere blog heeft u hiertoe de mogelijkheid.
Daarnaast kunt u een email sturen naar: tomribbens@mac.com