ik ben

Kijk eens naar deze verschillende zaadjes van verschillende groentes; de grote zaden van de pompoen, de courgette, bonen, mais. De kleinere zaadjes van de biet, de sla, wortel. Het is een wonder als je deze zaadjes in de grond stopt ze gaan groeien en er een prachtige plant uit voortkomt met eetbare gewassen.

De vraag is nu: hoe weet nu zo’n zaadje, zo’n piepklein zaadjes soms, waar hij naar toe moet groeien? Hoe komt zo’n zaadje aan die kennis?

Het antwoord is dat die informatie opgeslagen zit in dat kleine zaadje, in iedere cel van dat kleine zaadje. In dat zaadje zit in feite de blauwdruk van wat het zaadje zou kunnen worden. Als potentie zit in ieder zaadje dat wat hij uiteindelijk wordt. Het volmaakte beeld van wat het zaadje zou kunnen worden zit al in het zaadje opgeslagen. Eigenlijk is dat het principe van groei; je wordt wat je in feite al bent. Dat is niet te stoppen en heel de lente is zwanger van dat principe.

Als dit principe dan zo sterk in de schepping aanwezig is, zou dit principe dan ook niet gelden voor de mens? Als wij dan deel uit maken van de natuur, van de schepping, zit dan ook niet in ons als potentie onze blauwdruk, ons volmaakte beeld opgeslagen in iedere cel van ons lichaam. Het kan niet anders dan dat de informatie van wie we in wezen zijn, het volmaakte beeld van waar we naar toe groeien als mens in ons zit opgeslagen.

En als we dan nog een stapje verder zetten in deze gedachte,  zou je kunnen zeggen dat in de aandachtslaag waar geen tijd en ruimte is, in de geestelijke aandachtslaag, dat daar alles al aanwezig is. De potentie, de groei en het volmaakte beeld waar we naar toe groeien, dat is allemaal aanwezig. Anders gezegd; ik ben dat allemaal. Het geeft me een heel vol gevoel, een gevoel van eenheid, volledigheid.

De volgende vraag is; hoe kom ik nu bij die informatie die in mij aanwezig is over wie ik uiteindelijk ben, wie ik zou kunnen worden. Het volmaakte plaatje waar ik naar toe groei, als ik helemaal gelukkig ben, helemaal ontspannen, helemaal mezelf. Het antwoord is; door mijn verbeeldingskracht. Ik kan mijn verbeeldingskracht gebruiken om bij die informatie te komen. Stel je maar een heel simpel de vraag; wie zou ik het liefste willen zijn? Welke eigenschappen en kwaliteiten heeft die persoon die ik zou willen zijn. Hoe voel ik me dan? Of; hoe ziet mijn leven eruit als het helemaal volmaakt zou zijn, als het helemaal zou zijn zoals ik het zou willen? Mijn droom, het resultaat van mijn liefste wensen. Als je daar eenmaal aan begint om dat op te schrijven of te tekenen, houdt het niet meer op.

De volgende oefening die je zou kunnen doen is dat je je afvraagt; welke wens van al deze wensen en dromen is voor mij nu aan de beurt om vervuld te worden? Wat zou je vervuld willen zien? En binnen hoeveel tijd? Schrijf die wens op inclusief de tijd die je eraan verbindt. Als symbool zou je met deze wens een zaadje in een potje kunnen stoppen, bv. een courgettezaadje, die je later vanuit het potje in de aarde plant. Je verzorgt dan het zaadje, zoals je je wens verzorgt. Liefdevol, met aandacht. Het scheppen kan beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Views: 758
Gastenboek

Wilt u reageren? Onderaan iedere blog heeft u hiertoe de mogelijkheid.
Daarnaast kunt u een email sturen naar: tomribbens@mac.com