de weg naar binnen

Om mij heen zijn meer mensen die weg naar binnen aan het gaan, de weg naar zichzelf, de weg naar die liefde die er is voor ieder. Maar dan kom je eerst bij dat punt waar we onszelf van die liefde hebben afgesneden, als reactie op een liefdeloze situatie in de buitenwereld in wat voor vorm dan ook (verwaarlozing, geweld, misbruik, verlies van iets dierbaars). Heel logisch, maar op een gegeven moment en voor veel mensen in mijn omgeving is deze tijd dat moment, ga je weer terug naar dat punt om dat punt te helen. Om de liefde toe te laten voor dat gekwetste kind dat daar nog zit. Ik had daar een paar weken terug een sessie over met een begeleidster van de Innerlijke Lijn waar ik vorige jaar de ABC-training heb gedaan. Omdat ik dit jaar aan alles voel dat ik ook naar dat punt wordt toe geleid, dat ik eerst daar moet zijn om ook in de buitenwereld verder te groeien. Ze vroeg me om dat gekwetste kind in de ruimte waar we zaten neer te zetten en ik zag hem zitten op een krukje rechts voor me. In elkaar gedoken, zich beschermend. Maar toen ik er echt naar keek, kwam er uit het in elkaar gedoken kind een gezichtje naar boven. Alsof een opgerolde slang met zijn kopje omhoog kwam. Het was een licht gezicht met twee grote ogen en het voelde zich gezien. Het voelde zich gezien door mijn onverdeelde aandacht. En dat was genoeg. De onverdeelde aandacht van mijn volwassen deel zag mijn gekwetste kind, dat vroeger niet gezien werd, niet ondersteund werd. Ik kan dat nu zelf, zoals ik ook het gevoel kan toelaten dat ik geliefd word. Het moment van het zien van mijn gekwetste kind raakte me diep en het lijkt alsof daar de ruimte is geschapen om nu ook het gevoel toe te kunnen laten dat ik geliefd word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Views: 665
Gastenboek

Wilt u reageren? Onderaan iedere blog heeft u hiertoe de mogelijkheid.
Daarnaast kunt u een email sturen naar: tomribbens@mac.com