de schat van mijn aanwezigheid

Het is tegelijk subtiel als heel duidelijk; het verschil tussen het wel of niet aanwezig zijn.
Deze week was ik dat dus niet, voelde ik me niet aanwezig, te veel geidentificeerd met mijn werk (bang dat ik niet genoeg geld verdien, daar gaat het meestal over of het gevoel dat mijn hulp naar mensen die ik begeleid tekort schiet) of met het WK voetbal dat zich momenteel afspeelt. Allemaal manieren om mezelf te laten bezetten. En als ik bezet ben, ben ik niet aanwezig. Is er geen ruimte voor mijn vrije aanwezigheid. Als die zon van mijn aanwezigheid dan weer langzaam opkomt zoals vandaag, voel ik weer de vervulling. Voel ik hoe ik met mijn aanwezigheid die zich in mij vult, naar de wereld kijk. Zie. Dan vind ik nog steeds bijzonder; hoe ik tegelijk aanwezig ben in mezelf, die aanwezigheid ervaar en tegelijkertijd de wereld zie om me heen.Het is mijn aanwezigheid die waarneemt. Met het aanwezig zijn voel ik me verbonden met de wereld om me heen. Het komt me voor dat eigenlijk dit mijn schat is, deze aanwezigheid. Zo gek die gedachte, dat het dit is wat ik eigenlijk altijd zocht, of waar ik en wie weet wel heel veel mensen naar op zoek zijn; gewoon wie ik ben, mijn aanwezigheid die de ruimte in mij vult. Het is zo simpel en dichtbij dat je er gemakkelijk overheen kijkt. Mijn bewustzijn dat in mij geboren wordt. Het is een gevoel van eenheid, de ruimte in mij die als het vrouwelijke principe mijn aanwezigheid als mannelijke principe ontvangt.

Het is in mijn aanwezigheid dat ik me ook nieuw voel. Het is in die aanwezigheid dat ik kan zeggen; IK LEEF. Dit is echt mezelf op een nieuwe manier ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Views: 677
Gastenboek

Wilt u reageren? Onderaan iedere blog heeft u hiertoe de mogelijkheid.
Daarnaast kunt u een email sturen naar: tomribbens@mac.com