de evolutie van de mens

Met mijn oude vrienden van 30 jaar geleden kwam ik dit weekend te spreken over de zin van het leven, zoals we dat eigenlijk 30 jaar geleden ook deden. Ik sprak uit dat we als mens tot veel meer in staat zijn dan waar we nu staan. Al die auto’s bijvoorbeeld, al die vormen van vervoer om ons lichaam van de ene plek naar de andere plek te verplaatsen. Wat zoveel brandstof vraagt en daardoor zoveel milieuproblemen veroorzaakt. Als er op een ander niveau, in het hier en nu geen tijd en ruimte is, dan kun je je met de kracht van je geest, verplaatsen. Omdat daar alles een is, geest en materie. Eigenlijk is dat de stap waar we voor staan, om die stap als mens in de evolutie te zetten. Van het geloof in de materie naar het geloof in de kracht van de geest. Dan zou je bijvoorbeeld ook jezelf kunnen genezen, in plaats van dure medicijnen te moeten kopen. De farmaceutische industrie is misschien wel de grootste industrie ter wereld. Het geloof in de kracht van de geest begint bij het individu, de geboorte van het individu in het onzichtbare.

De geboorte van het individu komt niet op het journaal, komt niet in de krant. Maar gebeurt wel, net zolang totdat er een kritieke substantie is ontstaan die een omslag teweeg brengt. Ik geloof dat elke worsteling tot deze substantie bijdraagt. Elke worsteling van het individu, elke worsteling draagt bij tot de geboorte van wie jij bent als mens. En die geboorte draagt weer bij tot de geboorte van een nieuwe aarde.
Mijn belangrijkste vraag die avond was; ligt deze stap in de evolutie van de mens opgeslagen in het geheel, gaat deze met andere woorden sowieso gebeuren of is het een kans, een mogelijkheid, die verloren kan gaan?? En krijgen we die kans maar 1x of stel dat onze kans voorbij gaat, komt er dan in een andere tijd weer een kans?
En als ik deze geboorte van mij als individu niet alleen voor mezelf doe, maar hiermee ook bijdraag aan het geheel, hoeveel hulp moet er dan niet zijn? Hulp met een hoofdletter H, van deze zijde en van gene zijde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Views: 761
Gastenboek

Wilt u reageren? Onderaan iedere blog heeft u hiertoe de mogelijkheid.
Daarnaast kunt u een email sturen naar: tomribbens@mac.com