binnen en buiten

Er is een zuigkracht naar buiten toe via mijn identificaties met de dingen in de wereld. Naar buiten toe is mijn masker; ik ben sterk, heb geen hulp nodig, heb geen behoefte. Ik help. Ik ben altijd enthousiast. Als ik het contact met mijn binnenkant verlies, niet onderhoud, raak ik te zeer naar buiten gericht. Dan verlies ik mijn balans, totdat ik mijn grens bereik. Ik raak dan overprikkelt, mijn vat is dan vol en volgt er een ontlading. Ik kom dan bij mijn angst uit, die mij dwingt om naar binnen te gaan. Mijn donkere engel, zoals Mária Hillen zegt. Mijn angst ruimt mijn rommel op, maakt mijn innerlijke ruimte weer schoon. Mijn putje dat verstopt zat. Doordat mijn zelfbewustzijn groeit, maak ik andere keuzes en kan ik mijn balans tussen binnen en buiten beter handhaven. Ik laat me minder snel bezetten, geef mijn grens aan in het begeleiden van mensen, mediteer, zoek het contact met de natuur. Hoe houd jij contact met jouw binnenkant? Aan welke beelden probeer je te voldoen? Wat zijn jouw maskers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Views: 965
Gastenboek

Wilt u reageren? Onderaan iedere blog heeft u hiertoe de mogelijkheid.
Daarnaast kunt u een email sturen naar: tomribbens@mac.com